Om mig

Jag har idag två hundar.

Lövhyddans Holy Jonndo “Jabba” (den förträfflige) är en  jaktcocker som är född sept -15. Med honom tränar jag lydnad samt jakt. Vi kom 5:a på unghundsderby 2016 och fick domaren diplom för mycket lovade hund. Jabba är också lydnadshund och vi är upp i klass 3. Vi har tävlat 3 lydnads-SM, varit i final vid två tillfällen där vi tagit en nionde och tionde plats. Jabba har även visat framtassarna på rankingtävlingar (landslagsuttagningar) där vi deltagit. En hund som lärt mig så mycket och har så mycket roligt tillsammans med.

I flocken finns även en yngre jaktspringer, Fågeljägarens Trush (Krut). En hund med just mycktet krut 😉 och väldigt rolig att träna. Vi har gjort en startklass och ser fram emot många lydnadstävlingar. Men han tränas även i sök och visar mycket fint där. Hoppas även köra lite jakt med honom också.

Tidigare hundar har varit främst Working Kelpies. Jag har tävlat sök SM 3 gånger, kvalat ytterligare en gång, men fick ta bort honom för ett ryggfel. Med honom tävlade jag även lydnads-SM. Har även under en period haft Chihuahua och haft lite uppfödning.

Innan dem har jag haft beauceron som jag tävlat elitspår och elitlydnad med samt kört upp som bevakningshund. I min uppväxt hade jag schäfer och irländska settrar tillsammans med min mamma. Men på den tiden var det mest hästar som gällde och jag tränade bara hund ibland med mamma. För mig var hund i början mest ett trevlig sällskap i stallet och på ridturerna.

I min träning älskar jag mest själva inlärningen, är egentligen inte så mycket av en tävlingsmänniska, men tävling är kul då jag får kvitto på min träning och har mål att träna mot. Att hitta lösningar för att träna olika hundar älskar jag, därav också val att byta ras att träna med. Att bygga upp glädje, en god självkänsla och säkerhet hos hunden upplever jag är några av viktigaste bitarna vi om tränare behöver jobba med.

Alla hundar och förare är olika och det är viktigt att se till varje individ och lägga träningen därefter. Är inte låst vid bestämda “metoder”, anser att en metod är bara en metod. Viktigare att jag som tränare tycker att det är ett sätt som passar och fungerar för mig och min hund. Något jag tycker är viktigt att tänka på när man håller kurs. Det finns så många olika sätt att träna sin hund på och nya vägar till målet upptäcks hela tiden. Det gör att hundträning aldrig blir tråkigt.
Att utvecklas tillsammans med sin hund är bland det roligaste som finns!

Varukorg