Om mig

Lövhyddans Holy Jonndo “Jabba” (den förträfflige) är en  jaktcocker som är född sept -15. Med honom tränar jag lydnad samt jakt. Vi kom 5:a på unghundsderby 2016 och fick domaren diplom för mycket lovade hund. Jabba är också lydnadshund och vi är upp i klass 3 (fd elit). Vi tävlade SM2018 i Ronneby och tog oss till finalen där vi slutade på en nionde plats. Samt deltog i SM 2019 och är kvalade till SM 2020.

I flocken även en jakt springer. Planen med honom är främst sök. Men det lär bli lydnad och jakt också.

Tidigare hundar har varit Working Kelpies. Jag har tävlat Sök SM med en av dem 3 gånger, kvalat med den andra innan jag fick ta bort honom för ett ryggfel. Med honom tävlade jag även lydnads-SM.

Innan dem har jag haft beauceron som jag tävlat elitspår och elitlydnad med samt kört upp som bevakningshund. I min uppväxt hade jag schäfer och irländska settrar tillsammans med min mamma. Men på den tiden var det mest hästar som gällde och jag tränade bara hund ibland med mamma. För mig var hund i början mest ett trevlig sällskap i stallet och på ridturerna.

I min träning brinner jag för positiv träning då jag anser att hund som aldrig behöver fundera på eventuell bestraffning vågar satsa fullt ut och därav i längden blir en bättre tävlingshund, samt att det är ett så mycket roligare sätt att träna. Jag tycker hundträning och framförallt inlärningen är enormt spännande. Att utvecklas tillsammans med sin hund är bland det roligaste som finns. Alla hundar och förare är olika och det är viktigt att se till varje individ och lägga träningen därefter. Det finns så många olika sätt att träna sin hund på och nya vägar till målet upptäcks hela tiden. Det gör att hundträning aldrig blir tråkigt. Träna rätt och du har en hund som ställer upp och gör sitt bästa i alla lägen – för att det är så himla kul!

Varukorg