Tävling

På tävling får du visning av uppletanderutan. Du får information om att de kommer säga till när det är en minut kvar. Här finns det olika sätt att välja hur man gör vid visningen samt var man börjar att skicka. Helt upp till dig. Du kan välja att sätta hunden och gå och titta själv. Ta med hunden. Börja till höger, till vänster eller i mitten om så önskas.

Jag tar med mig hunden när jag får rutan visad. Väljer att börja skicka på den kant där jag tror att hunden får mest information med sig när jag skickar. Till exempel börjar på höger kant om vinden kommer från vänster. Men går alltid i alla fall halva rutan och tittar så jag är helt säker på att jag vet hur rutan är.

Se till att få träning där det här helt tävlingsmässigt. Vänta inte till det är dags för tävling på riktigt. Börja så snart du tränar med flera personer att få rutan visad. Även om du ska göra enkla övningar. Själva starten ska gå på rutin, inget du improviserar på tävlingsdagen.

Här får Anki och Oden visning av rutan. Hon har inte kommit så långt i utbildningen ännu. Men tar chansen att få en tävlingsmässig visning när hon tränar med sitt träningsgäng.
Rulla till toppen