Mina hundar

Lövhyddans Holy Jonndo “Jabba” (den förträfflige) är en  jaktcocker som är blir 2 år i år. Med honom tränar jag lydnad samt jakt. Vi kom 5:a på unghundsderby 2016 och fick domaren diplom för lovade hund. Jabba är också lydnadshund och vi är upp i klass 3 (fd elit). En helt annan hund än mina kelpies att träna. Rolig och utmanande på många sätt. Men framförallt en väldigt kul hund att träna.

I flocken finns nu även Vallmyra Måns född i oktober 2017. Planen med honom är främst sök. Och kanske försöka på lite mer vallning så han får godkänt vallprov.

Best in Work Carl Hugo “Hugo”, working kelpie,  blev endast fyra år. Vi han med att tävla ett lydnads-SM 2017 och som andra reserv på sök-SM 2017. Hugo var en hjärthund, hunden man älskar av hela sitt hjärta för den ljuvliga varelse han var. Som träningshund var han knepig på många sätt, men hade en fantastisk arbetsmotor och gjorde alltid sitt bästa. En hund som lärt mig fantastiskt mycket.

Med Vallmyra Trim “Nisse”, working kelpie tävlade jag sök och deltog i 3 SM. Han blev 12.5 år gammal.

Innan dem har jag haft beauceron som jag tävlat elitspår och elitlydnad med samt kört upp som bevakningshund.

I min träning brinner jag för positiv träning då jag anser att hund som aldrig behöver fundera på eventuell bestraffning vågar satsa fullt ut och därav i längden blir en bättre tävlingshund, samt att det är ett så mycket roligare sätt att träna. Jag tycker hundträning och framförallt inlärningen är enormt spännande. Att utvecklas tillsammans med sin hund är bland det roligaste som finns. Alla hundar och förare är olika och det är viktigt att se till varje individ och lägga träningen därefter. Det finns så många olika sätt att träna sin hund på och nya vägar till målet upptäcks hela tiden. Det gör att hundträning aldrig blir tråkigt. Träna rätt och du har en hund som ställer upp och gör sitt bästa i alla lägen – för att det är så himla kul!