Mina hundar

Med Vallmyra Trim “Nisse”, working kelpie tävlade jag sök och deltog i 3 SM. Han blev 12.5 år gammal.

Best in Work Carl Hugo “Hugo”, working kelpie,  är nu fyra år och med honom tränar jag sök och lydnad. 2017 deltog vi i SM i lydnad i Jönköping. Under 2016 och 2017 har vi tävlat sök med goda resultat och ligger i skrivande stund på SM-listan och hoppas delta även i SM i sök det här året.

Lövhyddans Holy Jonndo “Jabba” (den förträfflige) är en  jaktcocker som är blir 2 år i år. Med honom tränar jag lydnad samt jakt. Vi kom 5:a på unghundsderby 2016 och fick domaren diplom för lovade hund.

Innan dem har jag haft beauceron som jag tävlat elitspår och elitlydnad med samt kört upp som bevakningshund.

I min träning brinner jag för positiv träning då jag anser att hund som aldrig behöver fundera på eventuell bestraffning vågar satsa fullt ut och därav i längden blir en bättre tävlingshund, samt att det är ett så mycket roligare sätt att träna. Jag tycker hundträning och framförallt inlärningen är enormt spännande. Att utvecklas tillsammans med sin hund är bland det roligaste som finns. Alla hundar och förare är olika och det är viktigt att se till varje individ och lägga träningen därefter. Det finns så många olika sätt att träna sin hund på och nya vägar till målet upptäcks hela tiden. Det gör att hundträning aldrig blir tråkigt. Träna rätt och du har en hund som ställer upp och gör sitt bästa i alla lägen – för att det är så himla kul!